• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
 • Вашите резултати от търсенето

  Проект „Подкрепа за интеграцията на украинските бежанци в България“ предоставя интензивни езикови курсове

  Публикувано от България за Украйна На 10 ноември 2022 г
  0

  Нов български университет започна осъществяването на проект, насочен към интеграцията на украинските бежанци в Българи.

  В рамките на няколко месеца проектът „Подкрепа за интеграцията на украинските бежанци в България“ ще генерира поредица от семинари, насочени към украински граждани и местни организации, които да подпомогнат тяхното адаптиране в България. Също така ще предостави възможност на 50 украинци да се включат в безплатни интензивни курсове по български език, които ще се проведат онлайн, а след успешно преминат изпит курсистите ще получат сертификат за ниво А1.

  Информация за семинарите и курсовете по български език очаквайте скоро на страницата на Нов български университет и Училище за професионално и продължаващо обучение към НБУ.

  Проектът се изпълнява от НБУ с подкрепата на посолството на САЩ в България.

  Период на осъществяване на проекта: октомври 2022 г. – март 2023 г

  За повече информация: dtoptchiyska@nbu.bg, vavramov@nbu.bg

  _________________________________________________________________________________________________________

  Проект „Поддръжка на интеграцията на украинските биженци в Болгарии“

  Една от мисиите на Новобългарския университет дава в помощ на обществото своя академичен потенциал и регулира социалните и икономическите промени, участвайки в тях с всички проекти. Виходя из мисии НБУ, доц. д-р Деница Топчийська та доц. с-р Виктор Аврамов започаткували проект „Поддръжка на интеграцията на украинските граждани в Болгарии“, мета която подкрепя украинските граждани, които бяха приети в Болгарии по време на войната на Русия срещу Украйна.

  Отсъствието на безопасност и липсата на завършване на войната смусили украинските биженци да изберат българския си дом на дълъг час. Този проблем изисква адаптиране към начина на живот в Болгарии и търсене на нови възможности за развитие, а тенденциите помагат да изучат българския език, запознат с българските държавни институции, законодателството, културата и ценностите на българската общност.

  От няколко месеца в рамките на проекта „Подкрепа на интеграцията на българските граждани в Болгарии“ ще бъде проведена поредица от семинари, насочени към българските граждани и местните организации за подкрепа на адаптирането на гражданите в Болгарии. Такъв само ще бъде надано възможността петдесетьом украинцам включиться в безплатните интензивни курсове по български език, които се провеждат онлайн. След успешно сложен изпит участниците в тези курсове могат да получат документ за владеене на български език (сертификат за специализация по чужд език) ниво А1.

  Създаване на общи участници в семинари и обучение за подпомагане на тяхната интеграция в българското общество, за да могат те да станат неговите активни участници.

  Проектиране на НБУ за подкрепа на посолството на САЩ в Болгарии.

  Период на изпълнение на проекта: октомври 2022 г. – март 2023 г.

  Реєстрація на обучение по български език и допълнителни семинари

  Теми допълнителни семинари:

  За получаване на допълнителна информация:    

  dtoptchiyska@nbu.bg

  vavramov@nbu.bg

  Сравнете обяви