Аз съм украински гражданин и влизам на територията на България с автомобил с украинска регистрация. Трябва ли да плащам пътна такса за шофиране по пътищата на България?

Не се начисляват пътни такси за моторно превозно средство с украински регистрационен номер (е-винетка за леки автомобили до 3,5 тона и пътни такси за камиони и автобуси над 3,5 тона), при използване на републиканската пътна мрежа. въведени с решение на Министерския съвет и в сила за периода от 24 февруари т.г. до отпадане на необходимостта от хуманитарна и медицинска помощ. хуманитарна криза.

Всички генерирани нарушения в електронната система на МПС с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, за да могат пътните превозни средства да напускат безпрепятствено територията на България.

Експертите на Националната тол администрация поддържат постоянна връзка с колегите си от Агенция "Митници", които извършват последния контрол на превозното средство преди напускане на страната. Всички украински леки и товарни автомобили са освободени от винетка и тол такса.