• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
 • Вашите резултати от търсенето

  Област Враца

  Област Враца

  Във Врачанския Балкан се намира връх Околчица, мястото на последната битка и гибелта на четата на Христо Ботев, голям български поет и революционер срещу османското владичество. Край Враца се намира и най-високият – 141 метра - водопад в България –Врачанска Скакля.

  Враца е побратимена със Суми, Украйна.

  Област Враца се намира в Северозападна България, има 10 общини, 8 града и 115 села. Населението е над 180 хиляди души. Административен център е град Враца. В областта се намира част от природния парк „Врачански Балкан“, 1 резерват и 14 защитени местности.

  0
  Училища
  0
  Детски градини
  0
  Болници

  Образование и грижа за децата

  43 са детските градини в област Враца, 69 са основните и средните училища.

  Предлага се и профилирано средно образование в различни училища: по каменообработване, в природо-математическа гимназия, техникум по облекло, селско стопанство.

  Във филиала на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” във Враца се обучават студенти по специалностите „Начална училищна педагогика“ и „Предучилищна педагогика“.

  Медицина

  13 са регистрираните в Министерството на здравеопазването здравни заведения за болнична и извънболнична помощ, както и за спешна медицинска помощ.

  Промишленост и работни места

  Машиностроене, металообработване, електротехника, месопреработване, производство на прежди и платове са сред стопанските отрасли в областта. В област Враца се намира и най-големият производител на електроенергия в България – Атомната централа „Козлодуй“.

  Брокери, бизнес консултанти, търговци, зидаро-мазачи, складови работници – това са най-често търсените професии на трудовата борса.

  Културно и историческо наследство

  Множество резервати, защитени местности и природни забележителности има на територията на Врачанска област. Сред тях са:

  • Природен парк „Врачански Балкан“ – международна защитена територия, с над 500 от най-дълбоките пещери в България, сред тях прочутата „Леденика“
  • Резерват „Врачански карст“
  • Защитена местност „Падините“

  Настаняване

  Между 300 и 500 лева месечно е наемът за жилище по обявите за областта.

  Важни контакти

  Бюро по труда - 092 627 133

  Регионално управление на образованието - Регионално управление на образованието - Враца (ruobg.com)

  Намерете повече информация

  Вижте всички региони

  Сравнете обяви